A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр Підгайцівської сільської ради Волинської області"

Новели законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству та насильству за ознакою статі

Дата: 03.12.2018 10:57
Кількість переглядів: 25

Однією з актуальних проблем сучасного українського суспільства є подолання і профілактика будь-яких проявів насильства. Домашнє насильство – одна з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Без подолання цього соціально небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації здобувачів освіти, реалізації прав, свобод, можливостей.

    

03 грудня 2018 року у відділі освіти, молоді та з питань фізичної культури та спорту Луцької РДА відбувся семінар «Новели законодавства про запобігання та протидію домашньому насильству і насильству за ознакою статі».

Голова ГО «Велес+» Віктор Вальчук розповів про види насильства, закцентував увагу на основних моментах в законодавстві «Про запобігання та протидію домашньому насильству», окреслив алгоритм дій суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії  домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Крім того, під час зустрічі соціальні педагоги та психологи шкіл Луцького району мали можливість поспілкуватися і почути відповіді на свої запитання від старшого інспектора з ювенальної превенції Луцького районного відділення поліції Ярошук Марини Вікторівни, директора Луцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Рижук Наталії Євгенівни та начальника служби у справах дітей Луцької райдержадміністрації Гладчук Людмили Григорівни.

Такі зустрічі є важливими, вони дають можливість всесторонньо побачити проблему, почути фахівців державних установ та громадських організацій, окреслити шляхи співпраці. 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора